Dizajn za inkluziju

06.10.2015.

Dizajn za inkluzijupokreni video Dizajn za inkluziju Dizajn za inkluziju Dizajn za inkluziju
Dizajn za inkluziju

U sklopu projekta British Council Croatia pod nazivom Dizajn za inkluziju, čiji glavni cilj je doprinijeti promicanju društvene uključenosti osoba s invalditetom te povećati njihovu zapošljivost kroz razvoj vještina, provoditi će se radionice inkluzivnog dizajna na kojima će profesionalni dizajneri raditi na razvoju pilot proizvoda zajedno s osobama s invaliditetom i tako im pomoći da steknu samopouzdanje, razviju socijalne kompetencije i prepoznaju vlastite sposobnosti.
Projektom se također nastoji potaknuti sudionike na aktivan pristup tržištu rada, kao i povećati razinu društvene uključenosti promicanjem njihovog rada i sposobnosti u zajednici.

Provedbom ovih radionica imati ćemo veliku čast da nam se, između ostalih, priključi i gđa.Julia Cassim.
Gđa. Cassim trenutačno je profesor na Institute of Technology u Kyotou gdje je zadužena za osnivanje centra za interdisciplinarni dizajn i inovaciju pod nazivom KYOTO Design Lab.
Prije boravka u Japanu, da budemo točniji 2000. godine nakon što se je pridružila radu Centra Helen Hamlyn na Royal College of Art u Londonu, gđa. Cassim vodila je tada pionirski program Challenge Workshop.
Taj program prijenosa znanja o inkluzivnom dizajnu spojio je profesionalne dizajnere i osobe s invaliditetom u jedan proces koji se temelji na jednakosti i obostranoj dobrobiti.
Kako sve to skupa izgleda, što je inkluzivni dizajn i što radi gđa. Cassim možete pogledati u videu u galeriji ....