Nauči me i uspjet ću!

04.07.2020.

Nauči me i uspjet ću! Nauči me i uspjet ću! Nauči me i uspjet ću! Nauči me i uspjet ću!
Nauči me i uspjet ću!
Prošli tjedan radionice smo započeli s muzikoterapijom uz vanjskog suradnika Šimu Milovca. Korisnici su se upoznali s glazbenim instrumentima, opustili te su i zasvirali.
Oduševljenje i veselje se nastavilo uz edukacijsku rehablitatoricu iz Slatine - Patriciju Karaman. Radionica je odrađena aktivnostima za poticanje samozastupanja osoba s intelektualnim teškoćama što znači da ove osobe, individualno ili u grupi, govore ili djeluju u svoje ime ili u ime drugih vezano uz teme koje se na njih odnose. Atmosferu smo podignuli takmičenjem u uočavanju određenih pojmova muholovkom te crtanje simbola na leđima od posljednjeg do prvog.
Tjedne aktivnosti smo nastavili upoznavanjem godišnjih doba- kakve nam promjene nose godišnja doba te smo igrali igru oblačenja odjeće prema opisu voditeljice radionice. Imali smo plesnu radionicu gdje smo razgibali kukove i noge te se dobro zabavili.
Poslušali smo prezentaciju o lijepom ponašanju te smo čitali knjigu Bonton, potom smo izradili plakat: ‘’Naša pravila’’ kojih ćemo se svi pridržavati.
Slušali smo Priču o zecu Petru zatim su korisnici opisali radnju, odgovarali na pitanja, te predviđali radnju, a nakon vježbe slušanja igrali smo kviz i samostalno smo izradili svog zeca.
Još jedan uspješan tjedan je iza nas!
Provodili smo dnevne aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“ čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica, a jedan od partnera je Udruga ,,MI’’. Aktivnosti projekta financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA 1“.