Potpisan ugovor o osnivanju Multifunkcionalnog centra za osobe s invaliditetom

24.04.2015.

Potpisan ugovor o osnivanju Multifunkcionalnog centra za osobe s invaliditetom

Grad Požega kao nositelj projekta i partneri u projektu „MI"- Udruga roditelja djece s posebnim potrebama, Centar za rehabilitaciju Zagreb i Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije danas su potpisali ugovor o osnivanju Multifunkcionalnog centra za osobe s invaliditetom - MFC Požega. Ciljna skupina projekta je 30 osoba s invaliditetom iz Požeško-slavonske županije, kako bi se povećala mogućnost zapošljavanja uz promociju socijalne uključenosti osoba s invaliditetom. Projekt u vrijednosti 153.916,09 eura financira se iz fondova Europske unije.

Gradonačelnik Vedran Neferović je zahvalio svima na sudjelovanju u ovom projektu, rekavši: - Vjerujem da ćemo svi zajedno napraviti jednu dobru stvar za Grad Požegu, Udrugu MI i ujedno ovim motivirati i druge da se priključe partnertstvima kad su u pitanju ovakvi projekti s našim odjelom za europske integracije, koji doista i ovim pokazuje svoju opravdanost. -

Projekt je predstavio dr. sc, Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za europske integracije Grada Požege, naglasivši kako će se uspostavljanjem multifunkcionalnog centra doprinijeti ostvarenju specifičnog cilja, jer će 30 osoba s invaliditetom dobiti psihosocijalnu potporu, obrazovanje, a kroz radnu terapiju usvojiti socijalne i radne vještine neophodne za poboljšanje pristupa tržištu rada.

Slavko Đeker, predsjednik Udruge MI roditelja djece s posebnim potrebama zahvalio je Gradu Požegi za ovaj projekt, čijom realizacijom će biti opremljen i stavljen u funkciju objekt koji već dugo stoji. Ružica Stipčić je u ime Centra za rehabilitaciju Zagreb izrazila zadovoljstvo što će moći prenijeti dugogodišnje iskustvo rada ovog centra s osobama s invaliditetom. Kako je rekla Senka Horvat iz Regionalne razvoje agencije, ovaj projekt je prilika da se potvrde već stečena iskustva koja ova agencija ima.