Službeno otvorenje MFC-a

23.09.2015.

Službeno otvorenje MFC-a Službeno otvorenje MFC-a Službeno otvorenje MFC-a Službeno otvorenje MFC-a Službeno otvorenje MFC-a Službeno otvorenje MFC-a Službeno otvorenje MFC-a Službeno otvorenje MFC-a
Službeno otvorenje MFC-a

MFC je otvoren kao dio EU projekta u predviđenom trajanju do srpnja 2016. godine. Kroz to vrijeme provoditi će se različite fizioterapijske, radnookupacijske i psihosocijalne aktivnosti a sve u svrhu kako bi se poboljšala kvaliteta života te razvile potrebne vještine za povećanje zapošljivosti osoba s invaliditetom.

U pripremnoj fazi nabavljena je različita oprema za kreativni rad poput tkalačkog stana, pjeskarilice, lončarsko kolo te peć za keramiku. U sljedećoj fazi plan je kontaktirati osobe s invaliditetom na području Požeško-slavonske županije te ih pozvati da se uključe u projekt. Nadamo se skupiti makar 30 osoba od kojih bi onima koji se pokažu najvrednijima i najzainteresiranijima ponudili sklapanje ugovora o okupaciji.

Povodom otvorenja je upriličena zakuska za sve partnere i prijatelje projekta od kojih navodimo samo neke: Centar za rehabilitaciju Zagreb, Hrvatski zavod za zapošljavanje-područni ured Požega, Razvojna agencija Panora, te visoki dužnosnici Grada Požege. Prostor je službeno otvorio gradonačelnik Grada Požege, Vedran Neferović.

 

Otvorenju su prisustvovali i brojni mediji te njihova izvješća možete pročitati na sljedećim linkovima:

http://www.034portal.hr/clanak.php?id=19332&naslov=prilika-za-osobe-s-invaliditetom--izradivat-ce-proizvode-od-keramike-i-na-tkalackom-stanu

http://pozega.eu/europski-novac-za-obuku-i-zaposljavanje-invalida/

http://www.rva.hr/vijest/2015/2553-s-radom-zapoceo-multifunkcionalni-centar-za-osobe-s-invaliditetom

http://pozeski.hr/otvoren-multifunkcionalni-centar/