Održane radionice "Biti volonter"

19.10.2015.

Održane radionice "Biti volonter" Održane radionice "Biti volonter" Održane radionice "Biti volonter" Održane radionice "Biti volonter" Održane radionice "Biti volonter" Održane radionice "Biti volonter" Održane radionice "Biti volonter"
Održane radionice "Biti volonter"

U četvrtak, 15. listopada Lokalni volonterski centar Zvono održao je edukaciju “Biti volonter” i pripremnu radionicu za volontere “Karakteristike osoba s intelektualnim teškoćama” u Požegi.

Kroz projekt SOS-NET koji provodi udruga Zvono, a čiji je cilj unaprjeđenje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga i jačanje partnerstva s dionicima koji djeluju na području pružanja socijalnih usluga u 5 slavonskih županija održane su navedene edukacije u Požegi za volontere udruge Mi.

Cilj edukacija bio je upoznati volontere s pojmom volonterizma te s osnovnim zakonskim obvezama volontera i organizatora volontiranja. S obzirom na područje djelovanja udruga volonteri su imali priliku biti upoznati s osnovnim principima rada s osobama s intelektualnim teškoćama.

Provedenim edukacijama stekli smo kompetencije za kvalitetno organiziranje volonterskog rada u svojoj lokalnoj zajednici.