Održane radionice "Biti volonter"

19.10.2015.

Održane radionice "Biti volonter"

U četvrtak, 15. listopada Lokalni volonterski centar Zvono održao je edukaciju “Biti volonter” i pripremnu radionicu za volontere “Karakteristike osoba s intelektualnim teškoćama” u Požegi.

Kroz projekt SOS-NET koji provodi udruga Zvono, a čiji je cilj unaprjeđenje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga i jačanje partnerstva s dionicima koji djeluju na području pružanja socijalnih usluga u 5 slavonskih županija održane su navedene edukacije u Požegi za volontere udruge Mi.

Cilj edukacija bio je upoznati volontere s pojmom volonterizma te s osnovnim zakonskim obvezama volontera i organizatora volontiranja. S obzirom na područje djelovanja udruga volonteri su imali priliku biti upoznati s osnovnim principima rada s osobama s intelektualnim teškoćama.

Provedenim edukacijama stekli smo kompetencije za kvalitetno organiziranje volonterskog rada u svojoj lokalnoj zajednici.