Dizajn za inkluziju - Posjet Julije Cassim

30.10.2015.

Dizajn za inkluziju - Posjet Julije Cassim Dizajn za inkluziju - Posjet Julije Cassim Dizajn za inkluziju - Posjet Julije Cassim Dizajn za inkluziju - Posjet Julije Cassim Dizajn za inkluziju - Posjet Julije Cassim Dizajn za inkluziju - Posjet Julije Cassim Dizajn za inkluziju - Posjet Julije Cassim Dizajn za inkluziju - Posjet Julije Cassim Dizajn za inkluziju - Posjet Julije Cassim Dizajn za inkluziju - Posjet Julije Cassim Dizajn za inkluziju - Posjet Julije Cassim Dizajn za inkluziju - Posjet Julije Cassim Dizajn za inkluziju - Posjet Julije Cassim Dizajn za inkluziju - Posjet Julije Cassim
Dizajn za inkluziju - Posjet Julije Cassim

Udruga "MI" imala je iznimnu čast ugostiti gospođu Juliju Cassim, istaknutu britansku dizajnericu i predavačicu na više svjetskih sveučilišta, koju je britanski časopis Design Week 2011. godine uvrstio među 50 najznačajnijih ljudi, pokreta i organizacija koji su obilježili razvoj dizajna. 

Gospođa Cassim je prilikom svog boravka posjetila sve relevantne institucije i istaknute gospodarske subjekte grada Požege i Kutjeva, te prezentirala projekt "Dizajn za inkluziju" koji provodi British Council Hrvatska u partnerstvu s gradom Požega i "MI" Udrugom roditelja djece s posebnim potrebama uz suradnju s Hrvatskim dizajnerskim društvom, a to sve uz financijsku potporu Europske unije.

U okviru projekta odvijat će se višednevne radionice inkluzivnog dizajna. Na radionicama koje će se održati u siječnju 2016. godine dvadesetak profesionalnih dizajnera iz Hrvatske i inozemstva surađivati će s osobama s invaliditetom na razvoju novih, tržišno zanimljivih proizvoda oslanjajući se na vještinu, sklonosti i interese osoba s invaliditetom, ali i razvone potencijale i strateške prioritete Požeško-slavonske županije.

Nastavno radionicama inkluzivnog dizajna organizirati će se izložba pilot proizvoda za široku javnost, uključujući i potencijalne poslodavce i investitore u same proizvode, te radionica za školsku djecu i osobe s invaliditetom kako bi se poboljšalo razumjevanje različitosti i naglasile sličnosti.

Ovim putem se zahvaljujemo svima na srdačnom dočeku, otvorenosti za suradnju i podršci, te se veselimo budućim izazovima!