Dizajn za inkluziju - Što Požegu čini Požegom?

14.12.2015.

Dizajn za inkluziju - Što Požegu čini Požegom? Dizajn za inkluziju - Što Požegu čini Požegom? Dizajn za inkluziju - Što Požegu čini Požegom? Dizajn za inkluziju - Što Požegu čini Požegom? Dizajn za inkluziju - Što Požegu čini Požegom? Dizajn za inkluziju - Što Požegu čini Požegom? Dizajn za inkluziju - Što Požegu čini Požegom? Dizajn za inkluziju - Što Požegu čini Požegom? Dizajn za inkluziju - Što Požegu čini Požegom? Dizajn za inkluziju - Što Požegu čini Požegom?
Dizajn za inkluziju - Što Požegu čini Požegom?

Udruga MI, u partnerstvu s British Council Hrvatska, kao nositeljem ovog EU projekta,  i Gradom Požega , provodi projekt „Dizajn za inkluziju“ kojim bi grad Požega dobio zasluženi i prepoznatljivi suvenir. 
Suveniri su važni zato što pričaju slikovite priče o mjestu, priče koje posjetitelju ostaju dugo nakon što se vrati kući.


Tema ovog projekta je otkriti što Požegu čini jedinstvenom. 
Da li je to njena povijest, prirodna bogatstva, znamenite osobe grada u prošlosti i sadašnjosti, kuhinja, legende ili običaji?

U ovom trenutku trebamo Vašu pomoć!! 
Dizajneri koji će doći osmišljavati suvenire neće biti iz Požege – dio će biti iz inozemstva, a dio iz drugih dijelova Hrvatske. 
U želji da dizajn suvenira što vjernije predstavlja grad Požegu potrebno nam je što više informacija koje će dizajneri upotrijebiti pri osmišljavanju vizualnog identiteta grada, kako bi na kraju cijelog procesa svi oni koji posjete Požegu ponijeli sa sobom uspomene na grad u obliku suvenira koji pričaju različite i nezaboravne priče.

U provedbu ove faze projekta priključili su nam se učenici Ekonomske škole Požega pod vodstvom profesorice engleskog jezika Martine Kir Jambrek i iskazali su se svojim predivnim idejama i entuzijazmom (kako je izgledao naš posjet Ekonomskoj školi i radovi vrijednih ljudi možete vidjeti u galeriji i na našoj Facebook stranici), a našem timu će se uskoro priključiti i profesorica likovnih umjetnosti Vera Čuže Abramović i njeni fantastični K.R.U.G.O.V.C.I. .

Sada je red na Vama dragi Požežani. 
Što po Vama Požegu čini posebnom i koje su bitne stvari kojima se izražava identitet grada? 
Da li je to priča, mjesto, predmet, osobe, lokalni izraz, lokalno jelo, obrt …. mogućnosti su beskonačne, a sve je bitno.
Radujemo se Vašim pričama i hvala Vam puno!