Završna konferencija Multifunkcionalnog centra za osobe s invaliditetom

17.06.2016.

Završna konferencija Multifunkcionalnog centra za osobe s invaliditetom

Multifunkcionalni centar za osobe s invaliditetom je projekt sufinanciran sredstvima Europske unije. Nositelj projekta je grad Požega. Partneri na projektu su "Mi"- udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju, Centar za rehabilitaciju Zagreb i Regionalna razvojna agencija Požeško- Slavonske županije.

Trajanje projekta je 16 mjeseci  u razdoblju od 4. ožujka 2015 do 3. srpnja 2016 godine. Vrijednost projekta je 153.916.09 eura.

Cilj projekta je doprinijeti povećanju zapošljivosti i promovirati socijalnu uključenost osoba s invaliditetom.

U Multifunkcionalnom centru su zaposlene 3 osobe koje su proteklo vrijeme educirale ciljanu skupinu od 30 osoba s invaliditetom, pružale fizikalnu, radnu terapiju uz stalnu psihosocijalnu podršku. Zaposleno je 7 najuspješnijih korisnika. Opremljeni su uredi, nabavljena je medicinsko- rehabilitacijska oprema i strojevi( tkalački stan, pjeskarilica, lončarsko kolo i peć za keramiku) na kojima su korisnici izrađivali suvenire uporabne vrijednosti i financirali se prodajom svojih proizvoda tijekom 5 mjeseci.

Ovim putem se zahvaljujemo svim lokalnim tvrtkama i institucijama, koje su sudjelovale u projektu i kupnjom proizvoda omogućili prikupljanje financijskih sredstava za plaće 7 korisnika. Posebno se zahvaljujemo tvrtki Spin Vallis koja nam je pomogla, osim u financijskom smislu, donirali su nam drvni materijal, neophodan za izradu suvenira.