Ciklus radionica „Inkluzivno volontiranje i volontiranje u timovima“

12.03.2018.

Ciklus radionica „Inkluzivno volontiranje i volontiranje u timovima“

U petak, 09.03.2018. započeo je ciklus radionica „Inkluzivno volontiranje i volontiranje u timovima“ u udruzi „Mi“ u Požegi.

Jedan ciklus sastoji se od četiri radionice koje će se jednom tjedno provoditi u udruzi Mi u Požegi.
Radionice se provode u sklopu projekta „Šalji dalje“ kojeg provodi udruga Zvono od kolovoza 2017.
Projekt „Šalji dalje“ financira Europska unije iz Europskog socijalnog fonda.
Partneri na projektu su udruga Slap iz Osijeka, udruga Jaglac iz Orahovice, SŠ Marka Marulića iz Slatine, SŠ Stjepan Ivšić iz Orahovice te Grad Belišće.

Radionice su namijenjene osobama s intelektualnim teškoćama kako bi se pobliže upoznali s pojmom „inkluzivno volontiranje“, što je uopće volontiranje, tko su volonteri, te gdje sve možemo volontirati.
U nastavku radionica će se kroz praktični dio učiti o zdravoj prehrani, brizi za zdravlje te njezi tijela.
Na prvoj od četiri radionice sudjelovalo je 16 sudionika, a sudionici su se upoznali s pojmom volontera i volontiranja, te je svatko od njih osmislio svog vlastitog idealnog volontera.

Na radionici su sudjelovale i članice školskog volonterskog kluba Obrtničke škole iz Požege, zajedno sa svojom mentoricom, koje su bile podrška i pomoć pri rješavanju zadataka članovima udruge Mi.
Sljedeća radionica održati će se u petak, 16. ožujka u udruzi Mi s početkom u 10:00 sati.