Olimpijada u Vinkovcima

30.05.2018.

Olimpijada u Vinkovcima

30. svibnja 2018. godine, naša je udruga sudjelovala na VIII. Olimpijadi starih sportova za osobe s intelektualnim teškoćama u Vinkovcima, u Centru za rehabilitaciju „Mala Terezija“, zajedno sa predstavnicima sličnih udruga iz istočne Hrvatske.

Kao i svake godine, djeca su marljivo vježbala i trudila se, te tako i zasluženo odnijela svoje medalje.

Uz druge discipline, kao što su nošenje na ramenu, skakanje u vreći, trčanje, natjecali smo se u slijedećim disciplinama: karike na marike, nošenje jaja, skok u dalj, bacanje kamena (kugle) s ramena, povlačenje konopa (ekipno) i bacanje novčića.

Osvojili smo 4 medalje i novčanu nagradu!

Medalje su osvojili:

MARTA KLARIĆ, u disciplini karike na marike 3. mjesto i  u bacanju kamena s ramena  1. mjesto,

NIKOLA MIJATOVIĆ, u disciplini  nošenje jaja 2. mjesto i u karikama na marike 2. mjesto,

GORDANA JURIČIĆ, u disciplini bacanje novčića 1. mjesto uz novčanu nagradu.

Naš Kristijan Bajor također se pokazao izuzetnim u disciplinama u kojima se natjecao.

Iako smo imali četvero natjecatelja i žestoke protivnike, uspjeh koji smo ove godine postigli je itekako na zavidnoj razini i ovo je također jedan od pokazatelja kvalitetnog rada naše udruge i njenog cilja – pokazati kako djeca i osobe s poteškoćama u razvoju mogu toliko toga, uz vježbu, poticaj i trud, kako njih samih, tako i djelatnika, volontera i roditelja.