O udruzi Projekti udruge Akcije
 

O udruzi

Udruga roditelja djece i osoba s posebnim potrebama

Naša udruga je mjesto okupljanja osoba s posebnim potrebama, njihovih skrbnika, volontera i stručnih suradnika okupljenih oko istog cilja: pomoći integraciji u društvo te pružiti svu potrebnu pravnu i ljudsku podršku onim članovima našeg društva koji se susreću s bremenitim izazovom života s posebnim potrebama.

više

Projekti

Udruga MI je pokretač mnogih projekata koji za cilj imaju prikupljanje sredstava i senzibiliziranje javnosti za izazove s kojima se susreću članovi Udruge, roditelji djece s posebnim potrebama.

više

Akcije

Kao udruga sudjelujemo u mnogim akcijama humanitarnog karaktera. Uz pomaganje drugima uključujemo naše članove i štićenike u društvene procese u gradu Požegi kako oni ne bi bili isključeni iz "normalnog" života te kako bi se što bolje snalazili u svijetu koji ih okružuje.

više

O udruzi

Udruga „MI“, humanitarna je, neprofitna, nestranačka udruga, osnovana 11.03.1998. godine, na inicijativu nekoliko roditelja djece s posebnim potrebama.

Trenutno kroz članstvo okuplja 55 obitelji djece i osoba s poteškoćama u razvoju – redovnih članova, 58 djece i osoba s poteškoćama u razvoju – nominalnih članova s intelektualnim i fizičkim poteškoćama, različitih dijagnoza bolesti i različitih dobnih skupina te 5 članova prijatelja.

Osnovni ciljevi rada udruge su poboljšanja kvalitete života djece i osoba s posebnim potrebama, razvoj podrške roditeljima, razvoja volonterstva, organiziranje i provođenje programa za djecu i osobe s posebnim potrebama, provođenje rehabilitacije i fizikalne terapije, te uključivanjem istih u društvenu zajednicu, s jedinstvenim ciljem deinstitucionalizacije.

Financiramo se sredstvima iz odobrenih projekata, donacija, članarina i prihodima ostvarenim vlastitim radom.

Iz mnogobrojnih projekata koje smo uspješno proveli i provodimo, izdvajamo izgradnju našeg Centra koji se sastoji od dvije zgrade, svaka od 250 kvadratnih metara korisne površine, koje su u prilagođene osobama s poteškoćama, a koje su izgrađene na zemljištu koje smo dobili od Grada Požege. Osim zemljišta grad Požega osigurao je svu potrebnu infrastrukturu. Nakon rješavanja imovinsko pravnih odnosa slijedilo je ishođenje lokacijske i građevinske dozvole za dvije zgrade. Ustrajnim radom i organizacijom niza kulturno-humanitarnih priredaba tijekom tri godine sakupljen je novac za pripremu zemljišta, projektnu dokumentaciju te gradnju prve faze projekta budućnosti. Početkom 2001. godine položen je kamen temeljac. Prve zgrada izgrađena je 2006. godine sredstvima iz donacija i vlastitim radom članova udruge. Izgradnja druge zgrade, za koju su sredstva osigurana iz CARDS –a 2004, započela je u kolovozu 2007. godine, a završena u srpnju 2008. godine, nakon čega je ishodovano Uvjerenje za uporabu građevina.

Uključujemo se redovito u većinu akcija koje se održavaju u našem gradu; Humanitarni štand za Valentinovo, Maškare u našem grada, obilježavanje međunarodnog dana žena, Dani jabuka u suradnji, Bundevijada, Kestenijada Obrtnički i poduzetnički sajam, Stočarska izložba, Božićni štand.

Iz mnoštva ostalih aktivnosti koje smo provodili izdvajamo:

Humanitarne koncerte “Djeci s ljubavlju“, „Darujmo osmijeh djeci“, Hoćemo i MI svoj centar, Organiziranje ljetovanja članova udruge u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije i Crvenim križem Požege, Susret članova s gospođom Milkom Mesić, Posjet članova Predsjedniku Republike, gospodinu Stjepanu Mesić, Snimanje emisije o radu Udruge koja je prikazana u Obrazovnoj emisiji HRT-a pod nazivom „Ljubav je čudna“, Sudjelovanje u emisiji Latinica na, temu „Smještaj djece u Ustanovu – da ili ne ?, Organiziranje likovne kolonije, što je rezultiralo doniranjem umjetničkih radova Udruzi, Posjet Predsjednika Republike Ive Josipovića našoj Udruzi, posjet Pravobraniteljice za djecu Mile Jelavić i mnoge druge aktivnosti.

U provedbi aktivnosti surađujemo s Općom Županijskom bolnicom Požega, Gradom Požega, Županijom Požeško-slavonskom,Turističkom zajednicom grada, Odgojnim zavodom, Dječjim vrtićem Požega, Osnovnim školama, Kaznionicom u Požegi, Domom za stare i nemoćne, srodnim udrugama iz Požege i Zagreba.

PODACI O UDRUZI “MI“

 • NAZIV UDRUGE: „MI“ udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju
 • VRSTA UDRUGE: Neprofitna humanitarna udruga
 • GODINA OSNIVANJA: 1998.
 • ADRESA UREDA UDRUGE: Požega, Hrvatskih branitelja 11a
 • BROJ TELEFONA UDRUGE: 034 275 500
 • E-MAIL: udruga.roditelja.djece.s.posebnim.potrebama@po.t-com.hr
 • E-MAIL: info@mi-udruga.hr
 • WEB: http://mi-udruga.hr/
 • MATIČNI BROJ UDRUGE: 01361945
 • REGISTARSKI BROJ UDRUGE: 11000195
 • OIB: 67956121439
 • IBAN: HR50236000011012652586 – Zagrebačka banka
 • BROJ ČLANOVA: 55 obitelji, 58 djece i osoba s poteškoćama u razvoju i 5 članova prijatelja
 • BROJ VOLONTERA: 12
 • BROJ UPOSLENIH: 1 temeljem ugovora o radu na neodređeno vrijeme i 2 temeljem ugovora o radu na određeno vrijeme

CILJEVI DJELOVANJA UDRUGE

 • uspostavljanje i održavanje suradnje s roditeljima djece s posebnim potrebama
 • suradnja s državnim, županijskim i gradskim institucijama i stručnim suradnicima koji podupiru naše projekte i naš djelokrug rada
 • informiranje javnosti o problemima i potrebama djece i osoba s posebnim potrebama
 • poboljšanje kvalitete života djece i osoba s posebnim potrebama
 • organiziranje programa za djecu s posebnim potrebama
 • inkluzija djece i osoba s posebnim potrebama u društveni život zajednice

RAD UDRUGE

Rad udruge je javan, a temelji se na odredbama Zakona o udrugama i Statutu udruge.

Odredbama Statuta određeno da se u slučaju prestanka rada Udruge, imovina i pozitivni saldo ne može razdijeliti članovima, već postaje vlasništvo humanitarne ustanove koja ima za cilj poboljšanje života djece s poteškoćama u razvoju. : Rad udruge je javan, a temelji se na odredbama Zakona o udrugama i Statutu udruge.