Svečano obilježen Dan volontera u udruzi „MI“

05.12.2012.

Svečano obilježen Dan volontera u udruzi „MI“

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine.

Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (engl. International Volunteer Day for Economic and Social Development), odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Povodom  međunarodnog  dana volontera upriličili smo malu svečanost, na kojoj smo zahvalili našim volonterima i odali im priznanje što svoje znanje i slobodno vrijeme usmjeravaju na rad s našom djecom, a za uzvrat ne traže nikakvu nagradu ili materijalno dobro.

Svečanost u čast volontera protekla je uz ples i pjesmu, te podjelu skromnih poklona volonterima.