MI "udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju"

Email

info@mi-udruga.hr

Telefon / Fax

034 / 275 500

Adresa

Hrvatskih branitelja 11a 34000 Požega, Hrvatska

“Nauči me i uspjet ću!”

“27. travnja 2020. godine Đurđa Šimatović, predsjednica udruge „Jaglac“, potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Nauči me i uspjet ću!“ prijavljen u okviru poziva za dostavu projektnih prijedloga „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA 1“ uz savjetodavnu pomoć Razvojne agencije Vidra. Partneri na projektu su Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina, „Mi“ udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju, Centar za socijalnu skrb Slatina, Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina. Vrijednost projekta iznosi 1.492.970,50 kn, a financiran je od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Posrednička tijela su Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Hrvatski zavod za zapošljavanje. Trajanje provedbe projektnih aktivnosti je 24 mjeseca.
Opći cilj projekta je unaprijediti kvalitetu života osoba s invaliditetom povećanjem dostupnosti i kvalitete inkluzivnih socijalnih usluga, podrškom obitelji s ovisnim članom te edukacijom stručnjaka na području Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije.
Ovim projektom omogućuje se dostupnost i širenje socijalne usluge u zajednici na području tri županije (Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Osječko-baranjske) za tri ciljne skupine; 55 osoba s invaliditetom, 45 članova obitelji i 17 stručnjaka te se stvaraju uvjeti za razvoj, unaprjeđenje i podizanje kvalitete socijalne usluge u zajednici.”