MI "udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju"

Email

info@mi-udruga.hr

Telefon / Fax

034 / 275 500

Adresa

Hrvatskih branitelja 11a 34000 Požega, Hrvatska

24.8.-28.8.

Tjedan smo počeli s muzikoterapijom i izradom multifunkcionalnih glazbala koja su kasnije poslužila za sviranje te smo igrali smo igru “Tko prvi, njegova stolica”.
Utorak nam je bio za likovnu radionicu; kako se kreću stvari u prostoru i kako to kretanje utječe na veličinu i boju predmeta. Imali smo sportsko-rekreacijsku radionicu (snage izdržljivosti, te grupne igre)
Ovoga tjedna radionicu nam je odradila i edukacijska rehabilitatorica Ivana Sabolić te je s korisnicima odradila temu prijateljstvo.
MI smo išli u šetnju, imali smo piknik, druženje i aktivnosti u prirodi, šivali smo, bojali kamenje, kuhali, kao i svakoga tjedna podsjećali smo na važnost osobne higijene te higijene prostora.
Ovaj tjedan bio je i za učenje o lijepom ponašanju – bonton za vrijeme objeda te bonton u muzeju.
Petak smo zaključili odlaskom u muzej na Izložbu ”Kruh nebeski”.
Nakon razgledavanja izložbe članovi Udruge su izrađivali svete sličice, pisali molitve i zahvale. Zahvaljujemo se GMP što su nas tako lijepo dočekali, te se veselimo ponovnom susretu.
Provodili smo dnevne aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“ čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica, a jedan od partnera je Udruga ,,MI’’.
Projekt Nauči me i uspjet ću! odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.