Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (engl. International Volunteer Day for Economic and Social Development), odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Izjave volontera:

”Čineći dobro osjećam se sretno i ispunjeno.”

”Najviše me veseli kada korisnici odlaze s osmjehom na licu kući, iskreno te zagrle i kažu vidimo se drugi puta.”

”Imam viška slobodnog vremena te sam ga odlučila utrošiti u nešto korisno i dobro.”

”Volontiram jer sam htjela doprinijeti zajednici te usavršiti svoja znanja i vještine. Smatram da volontiranjem unosimo pozitivne promjene u našoj okolini, a osjećaj sreće i zadovoljstva kada su korisnici zadovoljni radionicom je neprocjenjiv.”

Zašto sam počela volontirati?
”Počela sam volontirati još u srednjoj školi, dolazila sam prije i poslije škole ovisno o smjeni koja sam bila. Dolazak u udrugu me veselio jer sam znala da tu mogu pomoći onima kojima je to potrebno, a mogu primiti čistu iskrenu ljubav. Zavoljela sam korisnike udruge i malo po malo ”uvukli su mi se pod kožu” te se nisam mogla odvojiti od njih i njihove pozitivne energije.
Svima koji žele ispuniti svoje slobodno vrijeme u ljubavi i sreći preporučam dolazak u udrugu među anđelčiće na zemlji, među djecu ljubavi.”