MI "udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju"

Email

info@mi-udruga.hr

Telefon / Fax

034 / 275 500

Adresa

Hrvatskih branitelja 11a 34000 Požega, Hrvatska

Međunarodni dan volontera

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (engl. International Volunteer Day for Economic and Social Development), odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

 

Izjave volontera:

”Čineći dobro osjećam se sretno i ispunjeno.”

”Najviše me veseli kada korisnici odlaze s osmjehom na licu kući, iskreno te zagrle i kažu vidimo se drugi puta.”

”Imam viška slobodnog vremena te sam ga odlučila utrošiti u nešto korisno i dobro.”

”Volontiram jer sam htjela doprinijeti zajednici te usavršiti svoja znanja i vještine. Smatram da volontiranjem unosimo pozitivne promjene u našoj okolini, a osjećaj sreće i zadovoljstva kada su korisnici zadovoljni radionicom je neprocjenjiv.”

 

Zašto sam počela volontirati?
”Počela sam volontirati još u srednjoj školi, dolazila sam prije i poslije škole ovisno o smjeni koja sam bila. Dolazak u udrugu me veselio jer sam znala da tu mogu pomoći onima kojima je to potrebno, a mogu primiti čistu iskrenu ljubav. Zavoljela sam korisnike udruge i malo po malo ”uvukli su mi se pod kožu” te se nisam mogla odvojiti od njih i njihove pozitivne energije.
Svima koji žele ispuniti svoje slobodno vrijeme u ljubavi i sreći preporučam dolazak u udrugu među anđelčiće na zemlji, među djecu ljubavi.”