MI "udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju"

Email

info@mi-udruga.hr

Telefon / Fax

034 / 275 500

Adresa

Hrvatskih branitelja 11a 34000 Požega, Hrvatska

21.-25.9.

Bogat tjedan je iza nas, a ovako je to izgledalo u našoj udruzi.
Ovaj tjedan smo obilježili važne datume: međunarodni dan mira, dan gluhih i nagluhih osoba te europski dan jezika i naravno nama važan Majin rođendan. 🍰🥳
Kroz prezentacije, razgovor, videozapise te fotografije došli smo do ideje kako napraviti naše plakate. Pokušali smo komunicirati znakovnim jezikom i moramo reći da je teško, ali nam je jako dobro išlo. Učili smo osnove engleskog, njemačkog i španjolskog jezika.
Wir sprechen sehr gut Deutsch. We also speak English. Estamos aprendiendo español.
Ovaj mjesec posjetila nas je psihologinja Jasna Plantak te odradila prvu radionicu za roditelje i radionicu za korisnike pod nazivom “Moje srce”. Cilj radionice bio je osvijestiti korisnicima njihovu privrženost i naklonost određenim osobama ,ljubimcima i predmetima. Svatko je ispričao zašto su mu ti ljudi, životinje i predmeti u srcu što im i koliko znače.
Oprostili smo se od vrućih ljetnih dana te smo dočekali jesen uz jednu finu čajanku i voćne štapiće. Zadnje tople dane koristili smo maksimalno uz šetnju, tjelovježbu i druženja na otvorenom. 🌤
Nastojimo svakodnevno unositi puno voća i povrća jer su počele prehlade pa da ojačamo imunitet i da jesen dočekamo spremni!
🍂🍁
Sutra 25.9. smo na izletu u Belišću stoga slike očekujte slijedeći tjedan 🙂 🚌
Provodili smo dnevne aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“ čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica, a jedan od partnera je Udruga ,,MI’’.
Projekt Nauči me i uspjet ću! odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.