MI "udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju"

Email

info@mi-udruga.hr

Telefon / Fax

034 / 275 500

Adresa

Hrvatskih branitelja 11a 34000 Požega, Hrvatska

9.-13.11.

Ovoga tjedna su nam došle nama jako drage, mlade i pozitivne edukacijske rehabilitatorice iz Slatine. Patricija je vodila prvu radionicu za roditelje te su se upoznavali. Podijeljeni u grupe izradili su plakate na kojima su bila njihova mišljenja o djetetu, Udruzi, te preprekama sa kojima se susreću svakodnevno. Nakon plakata i razgovora o dobivenim činjenicama, roditeljima su ponuđene teme te su izabrali koje teme žele da im se pojasne na slijedećoj radionici.
👩‍💼Kod nas se uvijek uči nešto novo ili se nadograđuje već postojeće znanje, tako smo se ovaj tjedan prisjetili geografije-koji su glavni europski gradovi, veći gradovi Lijepe naše i strane svijeta. Sada nam je već prešlo u naviku da jedan dan u tjednu bude za čitanje i prepričavanje kao što se brinemo da naš prostor bude uredan i čist. 🧹
Učili smo koristiti tehnologiju – kuhinjske aparate, korištenje digitalnog fotoaparata, pegle za kosu, što je USB stick i čemu služi, računalo….. 👩‍💻🧑‍💻 Tjedan smo zaključili uz vesele boje i slikanje. 👩‍🎨👨‍🎨
Provodili smo dnevne aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“ čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica, a jedan od partnera je Udruga ,,MI’’.
Projekt Nauči me i uspjet ću! odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.