MI "udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju"

Email

info@mi-udruga.hr

Telefon / Fax

034 / 275 500

Adresa

Hrvatskih branitelja 11a 34000 Požega, Hrvatska

8.-12.3.

Još jedan tjedan je iza nas, pun osmjeha i radosti. Uz Šimu i glazbenu radionicu započeli smo tjedan, obilježili smo dan žena malim znakom pažnje i razgovoru o ženama.

Tjedan je prošao radno uz pripremu slame i gredica za vrt, kuhali smo, održavali udrugu. Koristili smo kuhinjske aparate te smo ih adekvatno čistili i vodili brigu o urednosti. O osobnoj higijeni ne moramo niti govoriti jer i ptice na grani već znaju da je higijena pola zdravlja i o tome se jako vodi briga.

Ponovno smo imali izlet, posjetili smo Gradsku Knjižnicu u Pleternici i sudjelovali na radionici Šivanje je IN. Radionicu je vodila gospođa Verica Rotar.
Ručnom izradom napravili smo krasne proljetne cvjetove i tulipane. Naime Gradska Knjižnica Pleternica organizirala je tjedan za žene povodom Dana žena, a jedna od radionica bila je šivanje.

Kako smo se počeli sve više služiti tehnologijom i internetom, te nas je pandemija natjerala na tehnologiju važno je obratiti pažnju i na opasnosti koje vrebaju internetom.  Tako smo mi poslušali predavanje popraćeno prezentacijom, pogledali video i razgovarali o prednostima i nedostacima interneta, opasnostima koje vrebaju na internetu, te općenito o digitalnom okruženju.

Provodili smo dnevne aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“ čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica, a jedan od partnera je Udruga ,,MI’’. Projekt Nauči me i uspjet ću! odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.