MI "udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju"

Email

info@mi-udruga.hr

Telefon / Fax

034 / 275 500

Adresa

Hrvatskih branitelja 11a 34000 Požega, Hrvatska

19.-23.4.

Tjedan smo započeli s Patricijom Karaman uz pridržavanje mjera i distance. Patricija je održala radionicu o mreži prijateljstva te smo izradili rijeku budućnosti.

Utorak je bio dan za čitanje, prepričavanje i druženje, ali za promjenu u gradskoj knjižnici. Osim čitanja, prepričavanja naravno da smo morali popiti kavu/čaj te porazgovarati. Jedna od tema o kojima smo razgovarali je vremenska prognoza, te neprilike stoga smo odlučili pogledati dokumentarni film o lavinama i uraganima.

Tjedan smo nastavili kroz tjelesnu aktivnost, šetnju, rad u vrtu i sportske aktivnosti.

Došlo nam je proljeće pa je vrijeme da iz zimske obuće (čizmica) uskočimo u tenisice, stoga smo izradili tenisice na kojima smo učili vezati vezice, razlika između lijevog i desnog para obuće.

Jedna od jako lijepih radionica bila je odabir, printanje, izrezivanje te plastificiranje fotografija korisnika na radionicama. Vraćanje u prošlost, razgovor o radionicama, događajima i aktivnostima koje smo imali dodatno nas je povezala i potaknula na razmišljanje o zajedništvu, prijateljstvu i lijepim zajedničkim trenutcima.

 

 

 

 

Provodili smo dnevne aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“ čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica, a jedan od partnera je Udruga ,,MI’’.
Projekt Nauči me i uspjet ću! odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.