MI "udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju"

Email

info@mi-udruga.hr

Telefon / Fax

034 / 275 500

Adresa

Hrvatskih branitelja 11a 34000 Požega, Hrvatska

26.-30.4.

Sunčeve zrake izmamile su nam van i na radne akcije. Moramo priznati da smo bili jako vrijedni, od sadnje vrta, plijevljenja, sadnje novog cvijeća, košnje, uređenja okoliša imali smo vremena za zabavu, pjevanje, ples, odlazak u knjižnicu, gledanje filma te druženje i razgovor.
U našem vrtu može se pronaći svašta – raznoliko povrće; rajčica, krastavci, tikvice, patlidžan, krumpir, luk… U planu imamo napraviti poseban dio vrta za bobičasto voće! 🙂

Nema osobe koja ne zna u našim krajevima što je maslačak. Ali većina ljudi ne zna koliko je maslačak zdrav!
Maslačak je bogat izvor vitamina A, C i K te sadrži veliku količinu željeza, kalcija i kalija. Mi smo proučavali maslačak te smo se odlučili da napravimo sirup od maslačka, ali u planu imamo napraviti i med od maslačka! Saznali smo super recepte s maslačkom koje ćemo zasigurno isprobati.

 

 

 

 

 

 

Provodili smo dnevne aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“ čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica, a jedan od partnera je Udruga ,,MI’’.
Projekt Nauči me i uspjet ću! odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.