MI "udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju"

Email

info@mi-udruga.hr

Telefon / Fax

034 / 275 500

Adresa

Hrvatskih branitelja 11a 34000 Požega, Hrvatska

3.5-.7.5.

Još jedan tjedan je iza nas…. ,,MI” smo zaključili da se najbolje osjećamo kada smo na svježem zraku i kada radimo u vrtu.
Jako smo zavoljeli brigu o bilju i shvatili smo da bez malo truda i ljubavi nema plodova. Samoinicijativno, svakodnevno odemo do našeg vrta pogledamo kakvo je stanje, treba li neku biljku zaliti, dodati prirodnog gnojiva (koje smo samo napravili), počupamo pokoju travku, uočavamo razlike na biljkama….

Da bi proširili svoje znanje i naučili nešto novo posjetili smo vrtni centar Agronom- Veliko hvala gospodinu Alenu koji nam je pokazao prostor, te sve sadnice, biljke i cvijeće koje imaju. Objasnio nam je kako se treba brinuti o kojoj biljci. Korisnici su izabrali sadnice, obavili su proces kupovine, te smo po povratku u udrugu i posadili.
Racionalno upravljanje kućnim budžetom odradili smo uz šetnju i druženje u gradu. Kupili smo zdrave jogurte i pekarski proizvod, odmarali smo se i družili na klupi uz Orljavu.
Svi znamo da su nam potrebni vitamini i da trebamo jačati imunitet – ,,MI” nastojimo piti što više vode ili vode s dodacima (menta, limun, krastavac, naranča, limeta), unositi voće i povrće. Pravimo nezaslađene sokove od naranče i limuna te voćne salate… No uz svu zdravu prehranu ubacimo malo manje zdrav tostirani sendvič, palačinke s čokoladom i voćem.

Međunarodni dan vatrogasaca obilježava se 4 .svibnja u Hrvatskoj i svijetu, na dan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, a u Hrvatskoj se mjesec svibanj obilježava kao mjesec zaštite od požara. Mi smo razgovarali o vatrogascima, njihovoj funkciji, te kako bismo odreagirali da se dogodi požar. Koordinatorica je priredila prezentaciju  uz pomoću koje su učili Što učiniti u slučaju požara!

Informatička radionica nas je podsjetila koliko nam je tehnologija potrebna i korisna – pogotovo u ovim teškim vremenima kada se ne preporučuju druženja, putovanja i izleti.
Razgovarali smo o društvenim mrežama te komunikaciji putem društvenih mreža. Korisnicima se objasnio proces printanja fotografija te plastificiranja, te su oni prema naučenom sami fotografirali, prebacivali fotografije, printali, izrezivali, potom plastificirali.

Svakodnevno pripremamo tople i hladne napitke te održavamo prostor čistim jer ,,čistoća je pola zdravlja”.

Provodili smo dnevne aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“ čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica, a jedan od partnera je Udruga ,,MI’’.
Projekt Nauči me i uspjet ću! odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.