MI "udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju"

Email

info@mi-udruga.hr

Telefon / Fax

034 / 275 500

Adresa

Hrvatskih branitelja 11a 34000 Požega, Hrvatska

24.-28.5 Škola samostalnog življenja

Tjedan smo započeli sa tjelovježbom, a radionicu smo nastavili razgovorom i aktivnostima u timovima! Svaki tim je dobio ista pitanja te su pojedinačno odgovarali i iznosili svoja mišljenja, pitanja su se odnosila na aktivnosti u udruzi i lijepim trenutcima. U drugom dijelu radionice nakon pauze smo individualno i u parovima izrađivali vlastite bilježnice. Tjedan smo nastavili uz prepoznavanje voća, povrća i začinskoga bilja.

Održana dvodnevna edukacija za stručnjake “Pristup osobama s invaliditetom”  koja se u sklopu projekta Nauči me i uspjet ću! održala u srijedu i četvrtak, 26. i 27. svibnja u Orahovici.Teme edukacije bile su:

  1. Osobno usmjereno planiranje podrške

– Pojam osobno usmjerenog planiranja podrške

– Razvoj osobno usmjerenog planiranja podrške kroz povijest

– Kvaliteta života i osobno usmjereno planiranje podrške

– Modeli i alati osobno usmjerenog planiranja podrške

  1. Samozastupanje

– Samoodređenje i samozastupanje

– Razvoj mreže prirodne podrške

Edukaciju je vodila Tena Anić, mag.rehab.educ. Na edukaciji su sudjelovali predstavnici nositelja projekta Udruge „Jaglac“ Orahovica, partnera na projektu Udruge Vretenac Slatina, Udruge „MI“ Požega i Centra za socijalnu skrb Slatina te suradnika na projektu Centra za socijalnu skrb Požega.Petak smo proveli u udruzi uz glazbu i sport! Obzirom da smo se malo ulijenili, a dolazi nam ljeto moramo se koliko-toliko vratiti u formu!

Tjedan smo zaključili šetnjom i druženjem te razgovoru o večeri pjesnika amatera koji se održao u subotu 29. svibnja u Dubokoj!

Udruga “Silva” iz Duboke, organizirala je „Večer pjesnika amatera” na koju su bili pozvani zaljubljenici u pjesništvo svih uzrasta kao i naši korisnici!  Tijekom večeri izvedena je skladba pod nazivom „Polomeza“ koju je na pianu odsvirala Viktorija Delić, a volonterka Xenia je svirala na instrumentu koji dolazi iz Latvije.
Sudionike pjesničke večeri zabavljao je pučki pjesnik i pjevač Mirko Cenbauer iz Kutjeva, uz pratnju Ivana Fistrića na gitari.

Provodili smo dnevne aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“ čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica, a jedan od partnera je Udruga ,,MI’’.
Projekt Nauči me i uspjet ću! odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.