MI "udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju"

Email

info@mi-udruga.hr

Telefon / Fax

034 / 275 500

Adresa

Hrvatskih branitelja 11a 34000 Požega, Hrvatska

16.-20.8. Nauči me i uspjet ću!

Tjedan smo započeli s edukacijskom rehabilitatoricom koja nas je kratko posjetila i održala radionicu o osjećajima. MI smo bili jako kreativni i vrijedni jer smo osmišljavali nove kreacije i dekoracije za ljetno-jesenski štand. Proslavili smo Marinin, okrugli 30.rođendan, uz pjesmu, ples i dobru klopu!
Ukratko osim brige o vrtu, cvijeću, pospremanju vanjskoga i unutarnjeg prostora, što nam je postala rutina, kuhamo, šijemo, gledamo filmove, družimo se. Ovaj tjedan smo imali još jedan izlet, posjetili smo Udrugu Silva u Dubokoj gdje smo se družili na otvorenom i imali smo radionicu s pirografima.
Jedna od dražih radionica ovoga tjedna je radionica: ,,Briga o kućnim ljubimcima”. Došla nam  je naša draga volonterka Ruža sa prijateljem (psom) Maksom. Učili smo o kućnim ljubimcima, a posebno smo se posvetili čovjekovom najboljem prijatelju-psu! Imali smo priliku šetati psa, hraniti ga, češljati ga, kupati i naravno igrati se. Ruža nam je pokazala par trikova koje izvodi s Maksom! Maks nam je jako prirastao srcu i jedva čekamo ponovno druženje s našim Maksijem!

Provodili smo dnevne aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“ čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica, a jedan od partnera je Udruga ,,MI’’.
Projekt Nauči me i uspjet ću! odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.