MI "udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju"

Email

info@mi-udruga.hr

Telefon / Fax

034 / 275 500

Adresa

Hrvatskih branitelja 11a 34000 Požega, Hrvatska

9.8.-13.8.

Ponedjeljak je dan za razgovor, kavu, glazbu, ali ovaj puta je bio dan i za glačanje, slaganje i razvrstavanje pregača, kuhinjskih krpa i ručnika. Utorak je bio dan pun pitanja i iščekivanja oko posjete Udruzi Vretenac u Slatini, no nismo se dali omesti! Odradili smo jutarnju tjelovježbu, brigu o cvijeću te smo odradili odlazak u vrt po namirnice za kuharsku radionicu. Imali smo informatičku radionicu pa smo se malo zaigrali na računalu uz edukativne igrice! Tjedan smo nastavili uz kuharsku radionicu, pripremanje zimnice i naravno druženje!

Ukratko o našem izletu!

U rane jutarnje sate okupili smo se u prostoru udruge, popili smo kavu, porazgovarali potom se zaputili u Orahovicu! U Orahovici smo prošetali, sjeli smo na kavu, fotografirali se, napravili odmor da se okrijepimo te smo nastavili putovanje prema Slatini!  Naši domaćini u Slatini su bili Udruga Vretenac Slatina!
Vretenci su se pobrinuli da upoznamo Slatinu i sve njene posebnosti stoga smo posjetili Zavičajni muzej Slatina. Imali smo priliku vidjeti izložbu slika „Sjećanje na Dragana Miloševića“ slatinskog akademskog slikara.  Nezaobilazan dio ture, bio je i posjet EPIcentru Sequoia, gdje smo imali priliku vidjeti jedini zaštićeni primjerak ove vrste u Hrvatskoj.
Na slatinskom jezeru Bajer Održana je „Olimpijada starih sportova”. Svi smo sudjelovali u različitim sportskim disciplinama od skakanja u vreći, gađanja kozane, potezanja užeta, prenošenja jajeta u žlici, kamena s ramena do skakanja u dalj! Nakon sportskog dijela kratko smo se podružili potom smo se uputili u Požegu.

Svima želimo da se lijepo odmore, jer odmor nam uistinu treba nakon ovako zabavnog i napornog tjedna!

Provodili smo dnevne aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“ čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica, a jedan od partnera je Udruga ,,MI’’.
Projekt Nauči me i uspjet ću! odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.