MI "udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju"

Email

info@mi-udruga.hr

Telefon / Fax

034 / 275 500

Adresa

Hrvatskih branitelja 11a 34000 Požega, Hrvatska

11.10-15.10. Nauči me i uspjet ću!

Kao i svaki dan tako smo i ovaj ”lijeni ponedjeljak” započeli šalicom toplog čaja i razgovorom te smo se razgibali. Poslije kavice započeli smo sa sportsko-rekreativnom radionicom, a druženje smo nastavili uz izradom jesenjeg plakata.
Tokom tjedna smo kuhali, pospremali, čistili udrugu, organizirali naše ormariće, skupljali lišće, zabavljali se uz društvene igre.
Podsjetili smo se važnosti osobne higijene, razgovarali o mjerama vezano uz pandemiju, dotaknuli smo se raznih tema koje su bile aktualne u medijima.

15.10. dan bijelog štapa obilježili smo susretom udruga koja se održala u Pleternici, organizator je bila Udruga slijepih Šestočka.
Rasprava je bila podijeljena u tri glavne tematske cjeline: obrazovanje i zapošljavanje osoba s invaliditetom, ostvarivanje prava na socijalnu zaštitu, zdravstvenu skrb i drugih prava i zaštita od svih oblika nasilja osoba s invaliditetom. Posebna pozornost senzibiliziranju javnosti za specifične potrebe slijepih i slabovidnih osoba.

Provodili smo dnevne aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“ čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica, a jedan od partnera je Udruga ,,MI’’.
Projekt Nauči me i uspjet ću! odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.