MI "udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju"

Email

info@mi-udruga.hr

Telefon / Fax

034 / 275 500

Adresa

Hrvatskih branitelja 11a 34000 Požega, Hrvatska

Nauči me i uspjet ću! 25.-29.10.

Ponedjeljak smo započeli s tjelovježbom i nastavili  s glazbenim radionicama koje je održao Šime.

Radionicu za roditelje održale su  stručne radnice Centra za socijalnu skrb Požega Podružnice Obiteljski centar, Sonja Paprić, sveučilišna specijalistica prava djece i Mirjana Jugović, dipl.
soc. radnica. Tema radionice bila je: „Podrška obiteljima mladih s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom“ u okviru provedbe projekta „Nauči me i uspjet ću!“
U utorak i srijedu, 26. i 27. listopada 2021. godine održana je posljednja dvodnevna edukacija za stručnjake o pristupu i specifičnostima rada s osobama s invaliditetom, osobama s intelektualnim teškoćama i drugim teškoćama u sklopu projekta ,,Nauči me i uspjet ću!”.
Četvrtak je bio dan za obilježavanje svjetskog dana animiranog filma i gledanje crtića. Pogledali smo prezentaciju koju je priredila voditeljica aktivnosti Mirela, pogledali smo kratke videozapise, odigrali smo kviz na navedenu temu.
Petak je bio dan za svjetski dan štednje, ponovili smo već naučeno i proširili smo znanje u području štednje. Pogledali smo prezentaciju na navedenu temu te smo razgovarali o novcu, nakon zasluženog odmora izradili smo svoje kasice prasice uz pomoć volontera.

Provodili smo dnevne aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“ čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica, a jedan od partnera je Udruga ,,MI’’.
Projekt Nauči me i uspjet ću! odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.