MI "udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju"

Email

info@mi-udruga.hr

Telefon / Fax

034 / 275 500

Adresa

Hrvatskih branitelja 11a 34000 Požega, Hrvatska

Nauči me i uspjet ću! 31.1-4.2.2022.

Tjedan smo započeli sa sportsko rekreativnom radionicom koju je održao Ante Bulat na čemu smo mu jako zahvalni, također taj isti dan su nas iznenadili i gosti s ekonomske škole gdje su nam profesorice zajedno sa svojim učenicima prezentirali izradu srca za Valentinovo od valovitog papira.

Utorak nam je bio rezerviran za radost te smo obradili temu o radosti i sreći, razmišljali smo i analizirali svoje osjećaje te napravili usporedbu između osjećaja sreće i radosti. Za kraj dana opustili smo se uz društvene igre.

Skoro svaka srijeda donosi nam nešto fino iz kuhinje te za pripravu palačinki i zlivače zasukali smo rukave i bacili se na posao. Poslije priprave počastili smo se i uživali uz pripremljenu hranu i međusobno druženje. Nakon finog obroka obradili smo i temu bonton te naučili kako da se međusobno više poštujemo te to isto nastojali onda u budućnosti primjenjivati i u javnosti. Sve je bilo popraćeno uz zanimljivu prezentaciju i par kratkih videa o ponašanju u restoranu i ulici.

Četvrtak smo započeli s čitanjem i prepričavanjem knjiga na glas, svatko je iznosio svoje mišljenje o događajima iz knjige te prokomentirao što mu se najviše dojmilo. Kako bi podigli svijest o važnosti okoliša i razvrstavanju otpada izradili smo plakat uz pomoć kolaž papira. Poslije izrade plakata uputili smo se u kuhinju na osvježenje uz tople napitke i sokove.

Pošto nam se bliži proljeće i lijepo vrijeme započeli smo sa izradom cvijeća od krep papira. Nakon toga počistili smo dvoranu i pospremali stvari kako bi nas radionica dočekala uvijek čista i spremna za nove aktivnosti.

Tjedan je bio jako dinamičan, puno toga novoga se učilo i vježbalo! Veselimo se nadolazećim aktivnostima koje su pred nama 🙂

 

Provodili smo dnevne aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“ čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica, a jedan od partnera je Udruga ,,MI’’.
Projekt Nauči me i uspjet ću! odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.