MI "udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju"

Email

info@mi-udruga.hr

Telefon / Fax

034 / 275 500

Adresa

Hrvatskih branitelja 11a 34000 Požega, Hrvatska

Dan činjenja dobrih djela – Good Deeds Day (03.04.2022.)

Dan činjenja dobrih djela – Good Deeds Day (03.04.2022.)
03.04.2022. je Svjetski dan činjenja dobrih djela, događaja koji je inicirala i pokrenula organizacija Good Deeds Day.
Volontersko kreativni klub Obrtničke škole u suradnji s Udrugom MI roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju je podržao ovu inicijativu.
Tim povodom učenici volonteri Volontersko kreativnog kluba Obrtničke škole Požega posjetili su korisnike Udruge Mi.
Na početku druženja „HOP-HOP zajedno“ su korisnici i volonteri hotelijeri pripremili kavu, sok i zakusku uz koju su se međusobno zbližili te kroz aktivnost upoznavanja saznali više jedni o drugima. Uslijedila je kreativna radionica koju su vodile volonterke krojačice gdje su se dizajnirale i aplicirale platnene torbice sa uskršnjim motivima.
U novim prijateljstvima i zajedničkom slobodnom druženju obilježili smo i podržali Dan svjesnosti o autizmu koji se obilježava 02.04. pri čemu smo se upoznali s kakvim se poteškoćama susreću osobe iz spektra autizma i na koji način ih razumjeti, podržati i omogućiti im inkluziju u društvo. U znak podrške napuhali smo balone plave boje i napravili zajedničku fotografiju.
Radionicom „HOP-HOP zajedno“ potaknuli smo ideju o većoj količini dobrih dijela, pozitivnoj energiji, spremnosti za pomoć drugima i zajednici, inkluziji kao i podizanje kulture volontiranja.