MI "udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju"

Email

info@mi-udruga.hr

Telefon / Fax

034 / 275 500

Adresa

Hrvatskih branitelja 11a 34000 Požega, Hrvatska

Nauči me i uspjet ću! 28.03.-01.04.

Tjedan smo započeli tjelovježbom koju je organizirao naš trener Ante Bulat, vježbe smo odradili na otvorenom uz zanimljive prepreke. Kako bi uvijek imali sve potrebne namirnice u utorak smo se uputili u trgovački centar i zajedno pribavili sve što nam treba. Usput, smo porazgovarali o zdravoj prehrani te odmorili uz kavu. Srijeda kao i uvijek rezervirana je za kuhinju gdje smo pripravili meso, krumpir te juhu. Sve je bilo jako ukusno i zabavno pogotovo kada se radi u timu. U četvrtak smo obišli gradsku knjižnicu u Požegi i razgledali izložbu slika sudionika likovne kolonije “Vile Velebita” 2020./2021. Slike su nam se jako svidjele te smo poslije izložbe ostali na druženju i međusobno podijelili dojmove. U petak su nas povodom inicijative “Dan činjenja dobrih djela” posjetili dragi gosti učenici volonteri Volontersko kreativnog kluba Obrtničke škole. Na početku druženja korisnici i volonteri zajedno su pripremili kavu, sokove i zakusku te kroz aktivnost upoznavanja međusobno se zbližili i saznali više jedni o drugima. Zatim je uslijedila kreativna radionica koju su vodile volonterke krojačice gdje su dizajnirale i aplicirale platnene torbice sa uskršnjim motivima. U novim prijateljstvima i zajedničkom slobodnom druženju obilježili smo i podržali Dan svjesnosti o autizmu koji se obilježava 02.04. pri čemu smo se upoznali s kakvim se poteškoćama susreću osobe iz spektra autizma i na koji način ih razumjeti, podržati i omogućiti im inkluziju u društvo. U znak podrške napuhali smo balone plave boje i napravili zajedničku fotografiju.

Provodili smo dnevne aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“ čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica, a jedan od partnera je Udruga ,,MI’’.
Projekt Nauči me i uspjet ću! odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.