MI "udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju"

Email

info@mi-udruga.hr

Telefon / Fax

034 / 275 500

Adresa

Hrvatskih branitelja 11a 34000 Požega, Hrvatska

Završna konferencija projekta „MI za zajednicu“

Održana je završna konferencija projekta „MI za zajednicu“, financiranog od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te državnog proračuna, ukupne vrijednosti od 449.170,02 kuna. Nositelj projekta je Udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama „MI“, partneri na projektu su Javna ustanova Lokalna razvojna agencija LORA i Grad Požega, dok je suradnik projekta Udruga „Mali princ“.

 

Primarni cilj projekta “MI za zajednicu” je ojačavanje kapaciteta same Udruge, doprinošenje njezinom boljem i kvalitetnijem radu, aktivnijem sudjelovanju u životu zajednice, a time i stvaranju preduvjeta za kvalitetniji život.

„Navedeno smo postigli osposobljavanjem i educiranjem predstavnika Udruge u području financijskog upravljanja, načinima financiranja za udruge i gospodarske aktivnosti kod udruga, što je u konačnici rezultiralo boljim i kvalitetnijim upravljanjem. Proveli smo niz edukacija za specifično djelovanje Udruge.“ – rekao je predsjednik Udruge Mato Bošković.

 

Projekt je imao sedam provedenih edukacija, dvadeset održanih predavanja, šest provedenih radionica te 118 uključenih volontera. Provedene aktivnosti su bile predavanja iz područja senzorne integracije, problema s hranjenjem djece s poteškoćama u razvoju, kao i problemi kod školovanja djece s poteškoćama u razvoju. Osim toga, predavanja na temu stresa kod roditelja djece s poteškoćama u razvoju, povezanost i poticanje komunikacije, jezika i govora, te poboljšanje kvalitete života roditelja i djece s poteškoćama u razvoju. Od provedenih aktivnosti nabavljena je informatička oprema za edukacije kao i oprema za vježbu motorike.

Predsjednica Udruge „Mali princ“ Danijela Franjetić Medilović zahvalila se svima koji su sudjelovali na projektu te što su njihovu udrugu prepoznali kao suradnika.

„Zaista smo obradili mnogobrojne teme, odradili tolika predavanja i radionice. Time smo pružili podršku ne samo roditeljima djece s poteškoćama u razvoju nego i odgojiteljima, učiteljima i pomoćnicima u nastavi, te svim ostalim koji su na bilo koji način uključeni u život djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Ovakvi projekti su jedini način uključivanja osoba s invaliditetom u nekakav društveni život zajednice. Treba ovakve projekte podržavati i zahvaliti se Lokalnoj razvojnoj agenciji LORA koji su nam pomogli pri tehničkom dijelu projekta.“ – rekla je Danijela.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s 381.794,52 kune te 67.375,50 kuna iz državnog proračuna.

 

Izvor : https://rva.hr/vijest/2023/zavrsna-konferencija-projekta-mi-za-zajednicu/?fbclid=IwAR0S5X3ktbTgg9uifGqG9slYj_w7efUqq6_63lWWgugCIoZY8kUcTn6IZNM