MI "udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju"

Email

info@mi-udruga.hr

Telefon / Fax

034 / 275 500

Adresa

Hrvatskih branitelja 11a 34000 Požega, Hrvatska

Proljeće u Požegi

Proljeće u Požegi – Dani otvorenih vrata Udruga

Proljeće u Požegi novi je, inovativni, društveno korisni te socijalno inkluzivni projekt koji se održao u organizaciji Mi „ udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju“ i Savjeta mladih grada Požege. 

Projekt Proljeće u Požegi svojevrsni je pilot projekt u gradu Požegi koji je nastao na međusobnom konsenzusu dionika civilnog društva u gradu Požegi. 

Projekt se provodio na području Požeško-slavonske županije te su se u sklopu njega održala tri velika događanja u svibnju i lipnju. 

 Projekt Proljeće u Požegi održao se  pod pokroviteljstvom grada Požege, Ministarstva turizma i sporta te Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike što samo u prilog važnosti ovog projekta. 

Tijekom projekta održati će se 3 velika događanja. Prvo na redu je događanje Hrvatska volontira Hrvatska volontira je  manifestacija koja potiče i promovira volonterstvo, a obilježit će se diljem Hrvatske, čemu će se pridružiti i Požežanke i Požežani.

Dani otvorenih vrata Udruga

Dani otvorenih vrata Udruga koji će se održavati u period od 01-03.lipnja. Manifestacija je zamišljena kao Sajam udruga i prezentacija rada. Dani otvorenih vrata Udruga izvrsna su prilika da se rad naših udruga i vrijednih ljudi koji stoje iza njih prikaže široj javnosti.

Dani otvorenih vrata Udruga, prva je manifestacija u sklopu projekta „Proljeće u Požegi“ čiji su nositelji i organizatori Savjet mladih grada Požege i Udruga MI – Udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju, a svečano otvorenje manifestacije svojim dolaskom podržali su i zamjenik županice Ferdinand Troha, gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić, pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović, te direktorica TZ Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda.

Pozdravivši sve nazočne ispred Požeško-slavonske županije, zamjenik županice istaknuo je kako je lijepo vidjeti bogatstvo naših udruga i sadržaj kojim se bave. „Pozivam sve naše sugrađane koji su danas ovdje da pogledaju aktivnosti pristiglih udruga te im se možda i priključe, a ovom prigodom koristim priliku i kako bi organizatorima manifestacije čestitao na ovom prekrasnom projektu.“ – rekao je zamjenik Troha.

Gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić istaknuo je kako je lijepo vidjeti ovako veliki broj mladih koji su se okupili na manifestaciji, jer u mlade treba uvijek ulagati. „Ova hvalevrijedna manifestacija upravo je na tragu toga da prepoznajemo naše mlade, da ulažemo u njih, da ih napravimo važnima i vidljivima. Posebno mi je drago što na ovoj manifestaciji sudjeluje i Udruga MI – Udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju, jer na taj način pokazujemo da smo svi pod suncem jednaki i jako je lijepo vidjeti ovakvo zajedništvo.“ – rekao je gradonačelnik Glavić.

Udruge koje su danas predstavile svoj rad na Trgu sv. Terezije Avilske bile su: Udruga Humanum, Udruga „Oppidum“, Zabavno rekreativni centar Meraki, Odred izviđača grada Požege, Kulturni centar Požega, Udruga La Bella vita, Kickboxing klub Borac, Športski teniski klub, Folklorni ansambl Požega, Udruga MI, Eko centar Latinovac, Sirius, Husse Požega, DVD Požega, Trenkovi Panduri Požega, Košarkaški klub Požega, te Udruga slijepih Grada Požege i Požeško-slavonske županije, a svi oni zajedno posjetiteljima su se predstavili kroz kreativne i interaktivne radionice, izlaganje svojih radova te izravnu interakciju s građanima.

 

Dani otvorenih vrata Udruga okupili su 37 udruga s teritorija grada Požege i Požeško-slavonske županije koje su tijekom 3 dana prezentirale svoj rad široj javnosti. 

Pogledajte video!